Polityka prywaności


I. Jakie dane o Tobie zbieramy?


1.1 Zanim będziesz mógł dokonać transakcji zakupu w naszym sklepie zapytamy Cię o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, a także o zgodę na otrzymywanie naszego newslettera - zgodnie z aktualnie obowiązującą Ustawą o ochronie danych osobowych - jak również o wyrażenie zgody na przetwarzanie twoich danych osobowych dla celów realizacji zamówień.

1.2 Żebyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego sklepu będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres e-mail oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie. Rejestracja nie jest wymagana do dokonywania zakupów.

1.3 Podczas każdej wizyty w sklepie 4GIFT.pl, automatycznie zbierane są dane np. Twój adres IP, nazwa domeny z której przychodzisz, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

1.4 Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty e-mail, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres e-mail, itp.

1.4 Pamiętaj, że wyrażenie zgody na przetwarzanie przez 4GIFT.pl Twoich danych osobowych jest całkowicie dobrowolne i w każdej chwili przysługuje Ci prawo do wglądu, poprawiania i usuwania Twoich danych .


II. W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?


2.1 W żadnym wypadku nie sprzedajemy danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

2.2 Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Ci zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja nie jest obowiązkowa.

2.3 Dane zbierana podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym wysłania do Ciebie zamówionego towaru. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze (DotPay S.A.) w celu obciążenia Twojej karty kredytowej. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.

2.4 Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera.

2.5 Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

2.6 Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje pytania.

2.7 W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoraru zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.>

2.8 W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

2.9 4GIFT.pl zapewnia, iż twoje dane osobowe przetwarzane są zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.


III. W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?


3.1 Jeżeli dokonałeś zakupu w naszym sklepie otrzymasz od nas emaile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeśli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojego zamówienia.

3.2 Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą e-mailową Newsletter.


IV. W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?


4.1 Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Dane, możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury.

4.2 Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.


V. Wykorzystanie ciasteczek ("cookies"):


5.1 Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

5.2 Jakiego rodzaju plików "cookie" używamy i w jaki sposób je wykorzystujemy?

a) Sesyjne pliki cookie,

b) Pliki cookie pozwalające zapamiętać wybory dokonane przez Użytkownika i używane m.in. przy logowaniu. Pozostają na urządzeniu użytkownika do czasu wylogowania z serwisu lub zamknięcia przeglądarki,

b) Pliki cookie służące do analiz,

d) Pliki cookie pozwalające zbierać dane związane ze sposobem korzystania z witryny internetowej, w tym treści klikane przez użytkownika podczas przeglądania witryny, i umożliwiające ulepszanie działania oraz struktury serwisu,

e) Pliki cookie używane do targetowania,

f) Pliki cookie zapamiętujące informacje dotyczące korzystania z witryny internetowej, umożliwiające proponowanie użytkownikom promocji i innych informacji dostosowanych do ich preferencji.


VI. W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?


6.1 Nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich. Jedynie dostęp do nich mają wybrani pracownicy 4GIFT w celu realizacji zamówienia.


VII. Zmiany polityki prywatności:


7.1 Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.


VIII. Kontakt:


8.1 Firma zbierająca dane: 4GIFT Wojciech Latoszek, ul. Potułkały 6, 02-971 Warszawa.

8.2 W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt poprzez e-mail kontakt@4gift.pl lub telefon 22 389 76 61.


IX. Warto pamiętać:


9.1 Jeśli korzystasz z jednego komputera wspólnie z innymi użytkownikami, to po zakończeniu korzystania z naszego sklepu wyloguj się, czyli "wyjdź" ze swoich ustawień, aby nikt nie mógł ich podejrzeć.

9.2 Dane podane przez Ciebie przy rejestracji znasz tylko Ty i 4GIFT.pl. Z naszej strony gwarantujemy, że nikomu nie zostaną one ujawnione. Dlatego też pamiętaj o zachowaniu ostrożności w udostępnianiu ich osobom trzecim.